Goos wil leukemiepatiënten tussen de 12 en 18 jaar de mogelijkheid geven om op een makkelijke, snelle en visuele manier informatie te krijgen over leukemie. Goos is een vriend tijdens de behandelperiode. Met behulp van het informatiepakket heeft de patiënt altijd de benodigde informatie bij de hand zodat hij of zij zelf het proces kan bijhouden. Het pakket is voorzien van overzichtelijke brochures, behandelschema’s en handige instructiekaarten.

“De informatie die hij kreeg was wel uitgebreid en er is ook genoeg over te vinden over leukemie maar bijna alles is uitgelegd in tekst. Door de impact van alle gebeurtenissen, zware behandelingen en vermoeidheid had hij geen energie om al deze informatie tot zich te nemen.”

Goos begon in 2014 als het eindexamenproject van Matthew van Ede van der Pals tijdens zijn studie aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Een persoonlijke ervaring was de aanleiding om onderzoek te doen naar hoe leukemiepatiënten tussen de 12 en 18 jaar informatie ontvangen over hun ziekte. Hieruit werd geconcludeerd dat informatie meer moet worden afgestemd op patiënten in deze leeftijdscategorie.

Deze website is opgezet om te laten zien wat het concept Goos inhoud. Goos heeft de wens om uiteindelijk hét informatiepakket voor jongeren met leukemie te worden. Zowel in print als online! Maar om dit te kunnen realiseren heeft Goos jouw hulp nodig! Wil jij meehelpen Goos verbeteren? Neem contact op!

@